ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα crowdfunding για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα crowdfunding για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης

Το πρόγραμμα Crowdfunding με τον τίτλο «MyKassopi" για την ανάδειξη του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης μέσω της πλατφόρμας "ACT4 GREECE" της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και το Σωματείο Διάζωμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

IMG 8202

Το πρόγραμμα "MyKassopi" φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τη συμμετοχικότητα, τον εθελοντισμό των απλών ανθρώπων, των συλλόγων και της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και τη δύναμη της κοινωνίας, με στόχο την ανάδειξη του θεάτρου της Κασσώπης. Η δράση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 και το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, την οποία έχει αναθέσει ήδη το σωματείο "Διάζωμα".

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά, υπογραμμίζοντας πως η παρουσία τους δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως η τοπική κοινωνία θα συμβάλει προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το όραμα για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης.

IMG 8195

Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε εν συντομία στο πώς γεννήθηκε αυτό το όραμα και οι πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και χαρακτήρισε την έναρξη του προγράμματος crowdfunding ως μια κομβική στιγμή για το όλο εγχείρημα.

«Μέσα σε αυτή την πορεία τώρα είναι μια κομβική στιγμή, είναι η στιγμή που απευθυνόμαστε σε εσάς, τους Πρεβεζάνους και όλους τους Ηπειρώτες και ζητούμε τη συνδρομή σας για το θέατρο της Κασσώπης. Χρειάζεται να συγκεντρωθούν 80 χιλιάδες ευρώ για να πληρωθεί η μελέτη με την οποία θα ξεκλειδώσουν από το ΕΣΠΑ περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα χρήματα αυτά να μαζευτούν από πολίτες της περιοχής μας καθώς θα αποτελέσει και ένα συμβολισμό που θα δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα και έχει υιοθετήσει αυτό το αρχαίο θέατρο» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης απευθύνοντας κάλεσμα στους επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και σε κάθε πολίτη να προσφέρει έστω και ένα μικρό χρηματικό ποσό (οι προσφορές ξεκινούν από 2 ευρώ) για να συμβάλλει με τον τρόπο του σε αυτό το μεγάλο όραμα.

IMG 8225

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου αλλά και για τη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο «Διάζωμα» και την Περιφέρεια Ηπείρου, μίλησε ο πρόεδρος του «Διαζώματος» κ.Σταύρος Μπένος

«Στην Ήπειρο ξετυλίγεται ένα σχέδιο που έχει παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτό που συμβαίνει στην Ήπειρο είναι η σύνδεση του αποθέματος του περιβαλλοντικού και του πολιτιστικού με την καθημερινότητα, με την πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε στην Ήπειρο» τόνισε ο κ. Μπένος υπογραμμίζοντας πως αυτό που γίνεται είναι μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου τα μνημεία να έρθουν στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της ανάπτυξης.

«Σήμερα αυτό που κάνουμε εδώ είναι κάτι ιερό και το κάνουμε αυτό γιατί έχει έναν υψηλό συμβολισμό. Γιατί θέλουμε ο κάθε πολίτης, ο κάθε Ηπειρώτης να αισθανθεί ότι ήταν κι αυτός εκεί σε αυτό το μεγάλο σχέδιο, αυτό το σχέδιο που θα ενώσει τον πρωτογενή τομέα, που θα ενώσει την τουριστική οικονομία, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, που θα ενώσει όλα τα νέα παιδιά. Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή, είναι η πιο γλυκιά στιγμή αυτού του ωραίου ταξιδιού, βάλτε το χέρι στην ψυχή και όπως μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε δηλώστε παρών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπένος απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες, ενώ αμέσως μετά υπήρξαν ήδη οι πρώτες συμβολικές προσφορές από επιχειρηματίες της περιοχής.

IMG 8241

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση για την αρχαία Κασσώπη από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ανθή Αγγέλη, αλλά και με την παρουσίαση της λειτουργίας της «πλατφόρμας» crowdfunding από τους υπεύθυνους του προγράμματος.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Ήπειρος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video